De voordelen van opblaasbare tenten en domes


Opblaasbare tenten of Inflatable Domes zijn er in vele verschillende maten en vormen, en we zien ze ook steeds vaker terug op events en congressen. Waarom zou je eigen een opblaasbare tent of dome gebruiken bij het organiseren van een event? Wij hebben een rondvraag gedaan bij een groep van onze klanten.

De voordelen van opblaasbare tenten
 

De snelheid van het installeren en afbouwen


In de eerste plaats werd het voordeel genoemd dat ze zo snel te installeren en af te bouwen zijn. Bij evenementen is er vaak een tijdsdruk bij opbouw en afbouw, en is het lastig en vaak duur om een extra opbouw dag in te plannen. Met opblaasbare tenten en domes kunnen je binnen enkele uren een totale hal opbouwen.
 

De goede akoestische eigenschappen


Een ander voordeel dat we vaak horen is dat de opblaasbare tenten goede akoestische eigenschappen hebben. Door de verschillende lucht lagen en de vorm van de structuren, wordt het geluid goed binnen de tenten gehouden. We hebben al ruim 10 jaar hier aandacht aan besteed en de vormgeving continue aangepast om hiermee het beste akoestische resultaat te krijgen.
 

Geen blower geluid!


Als je aan opblaasbare tenten denkt, denk je mogelijk ook aan een hard geluid van een ventilator. Bij QuickSpace is dat niet het geval. Door ons ontwerp zijn er zeer kleine ventilatoren nodig en hebben we deze met experts uit de akoestische industrie geheel geïsoleerd, waardoor ze niet meer hoorbaar zijn. Het aantal dB is lager dat dat van gefluister.
 

De diverse mogelijkheden voor branding


Opblaasbare tenten bieden vele mogelijkheden om je marketing boodschap tot uiting te brengen. Denk bijvoorbeeld aan projectie, banners of TV’s binnen en buiten de domes. Ook kun je met kleuren een bepaald thema aangeven. En dat brengt ons direct op een ander voordeel.
 

In alle kleuren te verlichten


Onze opblaasbare tenten en domes zijn standaard wit van kleur, en kunnen door LED verlichting techniek in iedere gewenste kleur uitgelicht worden. Dit geeft een zeer fraai effect, en kan ook van pas komen door bijvoorbeeld een bepaald thema te duiden. Zo kan de rode dome gaan over thema X en de gele dome over thema Y.
 

Duurzaamheid


Een enorm belangrijk aspect bij events is duurzaamheid. Opdrachtgevers nemen dit aspect ook zwaar mee in de afweging met wie samen te werken. Onze opblaasbare tenten en domes zijn duurzaam en circulair. Bij het gebruik van opblaasbare structuren, is er geen sprake van afvalstromen. Ze kunnen na reiniging worden hergebruikt. Reiniging vindt duurzaam plaats, met milieuvriendelijke middelen. Vervoer van onze structuren is zeer efficient, we werken met kleine voertuigen en de domes zijn licht van gewicht. Tot slot, aan het eind van de levensduur van de structuren, worden het materiaal hergebruikt, bijvoorbeeld voor het maken van opbergtassen.

 

RECENTE OPDRACHTEN