Informatie artikelen over Domes

Slider

Hoe creëer je functionele workshop ruimtes op je event?

januari 7, 2021

Hoe creëer je functionele workshop ruimtes op je event?


Op veel zakelijke evenementen en congressen bestaat de behoefte om tijdens het event zelf aparte break-out ruimtes te creëren, waar groepen bezoekers aparte workshop sessies kunnen houden.Vaak bestaan er verschillende mogelijkheden om dit te bewerkstelligen.

Gebruik maken van bestaande kamers in het gebouw.
Op verschillende event locaties zijn er aparte kamers of ruimtes beschikbaar, waar je workshop zou kunnen houden. Het voordeel is dat je hier vaak direct gebruik van kan maken, zonder dat je hier iets voor hoeft te regelen. Het nadeel kan echter zijn, dat de bezoekers een eind moeten lopen om deze ruimtes te bereiken. Ook kan het zijn dat deze aparte ruimtes saai en inspiratieloos kunnen overkomen. De prijs on deze ruimtes te huren kan soms ook aan de hoge kant zijn.

Ruimtes creëren op het event door middel van Pipe&Drape.
Ruimtes van Pipe&Drape is een vaak geziene oplossing om eenvoudige aparte ruimtes te creëren. Door middel van hoge vaak zwarte gordijnen worden aparte ruimtes gecreerd. Het nadeel van deze oplossing is dat de ruimtes niet heel fraai ogen, en de gordijnen ook vaak geen goede akoestiek bieden, waardoor je geluiden van andere onderdelen van het event goed blijft horen.

Ruimtes creëren met opblaasbare structuren.
Een relatief nieuwe trend is dat je ruimtes kunt creëren door middel van opblaasbare structuren. Dit kunnen structuren zijn in tal van vormen, zoals rond, ovaal of vierkant. Het voordeel van deze opblaasbare ruimtes is dat ze zeer snel te installeren zijn op het event zelf, dat ze een inspirerende omgeving vormen en daarnaast ook nog een goede akoestiek hebben. Ook kan met LED verlichting de opblaasbare ruimte in iedere gewenste kleur verlicht worden.

Zo bestaan er verschillende mogelijkheden om subruimtes of workshop ruimtes op events te creeren, en heeft iedere optie haar eigen voor en nadelen. De keuze zal gemaakt moeten worden op basis van de specifieke omstandigheden en voorkeuren van de event organizers.