|   

DOME

Unieke opblaasbare ruimtes voor events en congressen

MET EEN DOME EEN UNIEKE RUIMTE CREËREN

Een Dome is een unieke opblaasbare ruimte die ingezet kan worden op events en congressen, om tijdelijke workshopruimtes of presentatieruimtes te creëren. Deze ruimtes kunnen zeer snel geïnstalleerd en gedemonteerd worden.

Onze Dome is speciaal ontwikkeld om een optimale akoestiek te bieden, waardoor geluid van een presentatie of workshop goed binnen de dome blijft. Op deze manier kunnen ook meerdere domes naast elkaar geplaatst worden binnen een ruimte. Het door ons ontwikkelde ventilator systeem in niet hoorbaar, zodat je daar tijdens het gebruik van de domes geen hinder van hebt.

tab-1-art

 

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN VAN EEN DOME?

Het gebruik van domes biedt tal van mogelijkheden bij events en congressen. Hieronder lichten we een aantal mogelijkheden toe.

CREËREN VAN WORKSHOPRUIMTES

Onze opblaasbare domes worden veel ingezet om workshop ruimtes te creëren bij bijvoorbeeld congressen of evenementen. Eventlocaties hebben zelf niet altijd (voldoende) eigen ruimtes voor workshops. Onze domes lenen zich uitstekend voor het creëren van deze workshopruimtes. Omdat ze eenvoudig overal geplaatst kunnen worden, kun je de workshopruimtes dicht bij het event plaatsen, zodat jouw klanten geen lange afstand hoeven te overbruggen.
Meer info

CREËREN VAN PRESENTATIERUIMTES

Wil je een presentatie houden, waarbij veel privacy en goede akoestiek gewenst is? Dan bieden domes een goede oplossing. De gesloten ruimtes bieden een uitstekende privacy, en door het ontwerp van de domes is de akoestiek optimaal. Met een TV, beamer en bijvoorbeeld (kleine) geluidsversterking maak je je presentatie setting compleet.
Meer info.

SNEL GROTE HALLEN OPDELEN

Met domes is het eenvoudig om een grote hal snel op te delen in verschillende kleinere subruimtes. Met ons team kunnen we dit in slechts enkele uren doen! Op deze manier is het mogelijk om een grote hal op 1 event dag meerdere functies te geven, zoals een plenair deel en een workshop deel.
Meer info.

MEER INFORMATIE OVER DOMES?

Ontvang onze productbrochure met gedetailleerde informatie, prijslijsten of een vrijblijvend persoonlijk advies.

 

EEN GESLOTEN DOME OF EEN OPEN DOME?

QuickSpace biedt zowel gesloten domes als open domes (Panorama Domes). Hoewel ze grotendeel dezelfde voordelen bieden, zijn er een aantal verschillen.

VEREISTEN VAN DE EVENT LOCATIE

In veel gevallen vereisen event locaties dat er geen gesloten structuren binnen in hun locatie mogen staan, omdat dan hun sprinklerinstallatie (die aan het plafond zit) zijn werk niet goed kan doen. In dat geval is een gesloten dome geen optie.

ESTHETISCHE VOORKEUR

Een keuze tussen dichte of open domes wordt vaak gemaakt op basis van esthetische voorkeur. De gesloten domes hebben een grotere hoogte (5m of 6m) en zijn daarmee echte eyecatchers op events. Ook aan de binnenzijde hebben de dichte domes een hele bijzondere ruimtelijke look.

VENTILATIE

Als er gedurende lange tijd achter elkaar workshops plaatsvinden in een dome, is ventilatie erg belangrijk. Bij de open domes is de ventilatie uiteraard optimaal. Onze gesloten domes hebben een gat (40cm) in de top, waardoor warme lucht kan ontsnappen en verse lucht beneden aangevoerd kan worden. Echter heeft de open dome hier wel een voordeel.

AKOESTIEK

Vooropgesteld is dat beide types een optimale akoestiek hebben. De open Domes hebben hoge naar binnen krommende wanden die het geluid naar binnen doen terugvallen.
De akoestiek van de dichte domes is iets optimaler, omdat ook het geluid dat naar boven gaat wordt weerkaatst.

TOEPASSING VAN PLAFOND VERLICHTING 

Bij de dichte domes is het uiteraard niet mogelijk om directe verlichting vanaf het plafond toe te passen, wat bij de open domes wel mogelijk is. Bij de dichte domes zal als alternatief gekozen kunnen worden voor verlichting in de dome. Uiteraard kan wel indirect licht vanaf het plafond worden toegepast.

VERWARMING

Soms is het nodig om de dome van binnen te verwarmen. Je wilt natuurlijk niet een hele hal hoeven te verwarmen, als je maar enkele domes gaat gebruiken in deze hal. In dat geval is het aan te raden de gesloten domes te gebruiken, waarmee met een kleine hete lucht kachel de dome van binnen verwarmd kan worden.

  • Paypal
  • zalando
  • Microsoft
  • Samsung
  • McKinsey & Company
  • Mercedes Benz

QuickSpace werkt voor vele
gerenommeerde merken.

DE VOORDELEN VAN EEN DOME

Ontdek de unieke voordelen van Domes
service1

MINIMALE MONTAGE- UND DEMONTAGEZEIT

Sparen Sie Zeit und Geld durch schnelle Montage und Demontage.

service1

RÄUME FÜR 1 BIS 1000+ PERSONEN

Wir bieten Designs und Größen für jeden Bedarf.

service1

OPTIMALE AKUSTIK UND SCHALLDÄMMUNG

Keine Schallübertragung zwischen Gruppen von Personen.

service1

KEIN VENTILATORGERÄUSCH.

Genießen Sie die Ruhe und optimale Privatsphäre in unseren Räumen.

service1

NACHHALTIG & KREISFÖRMIG

Reduzieren Sie Ihre CO2-Emissionen mit unseren Produkten.

Op zoek naar inspiratie voor een volgende event?

EEN SELECTIE VAN ACTUELE PROJECTEN