Home
Duurzaamheid

Duurzaamheid bij Events

Wij dragen bij aan duurzame events en congressen

1. Geen afval

Afval is een belangrijk thema in de evenementenindustrie. Hele hallen worden in korte tijd prachtig opgebouwd, maar helaas ontstaat hierdoor vaak een grote afvalstroom. Bijvoorbeeld drukwerk of vloerbedekking die slechts één keer wordt gebruikt, of tijdelijke ruimten die zijn gebouwd van hout of ander plaatmateriaal voor eenmalig gebruik.
Een van de voordelen van duurzaamheid bij QuickSpace is dat er geen afvalstroom is bij het gebruik van onze producten. QuickSpace producten zijn snel te monteren en te demonteren en worden na afloop op een milieuvriendelijke manier grondig gereinigd.

2. Hergebruik en recycling

Aan het einde van de levenscyclus van onze producten wordt het textiel verwerkt tot recycleerbare producten, zoals tassen en hoezen, en zo bijgedragen aan een circulaire economie. Daarbij werken wij samen met verschillende partners.

3. Laag energieverbruik

QuickSpace werkt uitsluitend met apparatuur die energiezuinig is. Zo is al onze verlichting gebaseerd op zuinige LED-technologie en werken wij met ventilatoren die een zeer laag verbruik hebben. Wist u dat een Dome voor 50 personen minder dan 0,55 euro per dag aan elektriciteit kost?

Bovendien kan QuickSpace haar producten zeer efficiënt vervoeren, omdat het gewicht en het volume van de producten zeer gering zijn. Wij hebben dus geen zwaar materieel zoals vrachtwagens nodig, wat weer beter voor het milieu is.

Sustainability at Events

De duurzaamheidstoolkit voor jouw event

1. TEST NU HOE DUURZAAM JIJ BENT BIJ EVENTS

Als we kijken naar het grotere plaatje van een evenement, zoals logistiek, bereikbaarheid ter plaatse, energie- en waterverbruik, catering(materialen), afvalverwijdering en -recycling, papierafval, gebruik van afvalpreventiecommunicatie en geproduceerd (chemisch) afval van onder meer schoonmaak, ligt het werkelijke aantal liters afval per persoon per evenement hoger. En aangezien deze factoren moeilijk te meten zijn, is de enige manier waarop wij onze impact op het milieu kunnen verminderen, door onszelf aan te passen.

De OVAM Groene Evenementenscan meet uw evenement aan de hand van 8 thema’s: Ruimte, Verzamelen, Materialen, Afval, Energie, Water, Mobiliteit en Beleid, en helpt u inzicht te geven in uw duurzaamheid. ISO 20121 kan helpen met een kader om duurzamer te handelen tijdens uw evenement, in vergelijking met een “duurzaamheidschecklist” die onder greenwashing valt.

2. DENK AAN ALTERNATIEVEN BUITEN DE VUILNISBAK.

Als het om afvalverwijdering gaat, denken de meeste mensen aan de vuilnisbak. Maar recycling is niet altijd duurzaam en niet alles kan worden gerecycleerd. Zo gaat sinds 2018 veel van ons recyclebare afval naar verschillende landen omdat China ons afval niet langer wil accepteren. Maar dat betekent meer vervoer en andere ingewikkelde maatregelen zoals afvalquota en (hogere) tarieven. Volgens de Plasticsoupfoundation is sinds 1950 slechts 9% van al het geproduceerde plastic gerecycleerd. En hoewel er recycleerbaar plastic is (categorieën 1 tot en met 6), valt het meeste plastic in categorie 7 (overig plastic), dat wordt verbrand omdat er niets mee te doen is.

Gelukkig zijn er verschillende alternatieven voor afvalverwijdering, zoals recyclage, renovatie of schenking van afval. Het hoeft geen geld te kosten en je doet er anderen een plezier mee. Als ondernemer kunt u bijvoorbeeld bedrijfsafval kopen, verkopen of doneren via afvalmarkt.nl (Nederland), waste-outlet.com of zelfs via sociale media zoals Facebook Marketplace. Er zijn ook kunstenaars en creatieve organisaties die afval een nieuw concept geven (trash art), en sommige zijn blij afval te accepteren. Overgebleven voedsel van evenementen kan worden gedoneerd aan voedselbanken of composteerbedrijven.

3. CONTROLEER UW LEVERANCIERS

Met talloze leveranciers van materialen en producten betekent een mooi prijskaartje niet altijd dat het ook goed is voor het milieu. Volgens de OESO heeft het internationale vervoer een effect op het milieu, maar het is moeilijk conclusies te trekken over hoe erg dat effect is. Het is duidelijk dat het internationale goederenvervoer een stijgende lijn vertoont dankzij de gemakkelijke beschikbaarheid van producten. Als gevolg daarvan is de zichtbaarheid in de toeleveringsketen zeer beperkt in termen van MVO. Hieronder volgen derhalve enkele alternatieven van wat u kunt doen:

  • Kies lokale leveranciers en partnerschappen.
  • Huren in plaats van kopen.
  • Zoek naar duurzaamheidslabels met integriteit, zoals ISO 140001 of B-Corp.
  • Monitor de MVO-activiteiten van de leverancier (jaarlijks), bijv. met een Sustainable Scorecard.
  • Maak gebruik van duurzaamheidsadvies, bijvoorbeeld via meetgreen.
  • Betrek uw leverancier bij zakelijke beslissingen en verwachtingen.
  • Controleer of uw leverancier niet aan greenwashing doet.

4. DUURZAME TECHNOLOGIE GEBRUIKEN

Een groene economie kan alleen bestaan met een schone vorm van technologie en innovatie. En dat betekent dat er behoefte is aan stabiele en robuuste processen, wat onder meer helpt om de afvalstroom in de evenementenindustrie tegen te gaan. Volgens afvalonline zijn “wegwerpproducten” een van de grootste boosdoeners in de evenementenindustrie, zoals plastic bekertjes en bordjes, plastic tasjes, wegwerpservies, maar ook promotiemateriaal en (plastic) goodies dragen bij aan het probleem. Gelukkig zijn er, dankzij de technologische ontwikkeling, nieuwe producten en methoden ontwikkeld om uw evenement er groen en goed uit te laten zien, zoals:

  • Biologisch afbreekbare bekers, servies, tassen en borden.
  • Elektronisch promotiemateriaal.
  • Gebruik van onlinekanalen voor de verspreiding van berichte zoals programmaboekjes, flyers, uitnodigingen, maar ook om briefpapier te beperken.
  • Water tappen uit de kraan, eventueel met behulp van een leidingwaterkoeler.
  • Catering met vleesvervangers / vegetarisch.

5. CREATIEF COMMUNICEREN

Communicatie blijft de gemakkelijkste manier om deelnemers bij uw duurzaamheidsmissie te betrekken. Als organisator heb je een invloedrijke rol en kun je mensen warm maken voor je duurzaamheidsdoelstellingen. Maar hoewel communicatie op zich eenvoudig is, wordt het nog steeds (onbewust) op inefficiënte wijze gedaan. Dit hoeft niet te wijten te zijn aan een verkeerde woordkeuze, tekst op materiaal of externe factoren zoals geluid (ruis), maar kan ook onschuldig veroorzaakt worden door een verkeerde interpretatie of waarneming.
Gelukkig zijn er manieren om uw boodschap effectief over te brengen zonder het gebruik van woorden. Bijvoorbeeld door deelnemers te laten betalen voor herbruikbare bekers en hun het geld terug te geven wanneer ze die terugbrengen. Geef een bord met uw milieumissie, zodat deelnemers zien wat er met hun (recycleerbaar) afval gebeurt en zich meer betrokken voelen. Of maak deelnemers na een evenement bewuster van hun duurzaamheid via https://myeventfootprint.com/.

Recente

projecten

Alle projecten
70-75
20 - 25
50 - 60
85 - 95
120 - 140
140 - 160
190 - 210
230 - 250
130 - 140
90 - 100
18 - 22
26 - 30
10 - 12
36 - 40
48 - 54
68-72
68 - 72
66 - 72
16 - 40
30 - 34
65 - 70
160 - 180
4 - 8
N.V.T.
10 - 16
Schakelbaar
12 - 16
0 - 2
18 - 22
1 - 2
20 - 25
4 - 28
24 - 28
8 - 140
35 - 40
10 - 16
40 - 45
12 - 40
40 - 50
20 - 250
60 - 66
40 – 50
70 - 75
85 - 95
90 - 100
100 - 120
120 - 140
140 - 160
190 - 210
230 - 250

Contact

Vul ons contactformulier in of pak de telefoon. Een van onze experts neemt dan binnen enkele uren contact met je op.

Hartelijk

dank

Een van onze experts zal snel contact met je opnemen om je verder te helpen. Heb je ondertussen nog vragen of ideeën, aarzel dan niet om ons te bellen. We kijken ernaar uit om samen iets geweldigs te creëren!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.
Contact Quickspace

Bellen met

QuickSpace

We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Hartelijk

dank

Een van onze experts zal snel contact met je opnemen om je verder te helpen. Heb je ondertussen nog vragen of ideeën, aarzel dan niet om ons te bellen. We kijken ernaar uit om samen iets geweldigs te creëren!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Offerte

aanvragen

Stuur ons een offerte aanvraag, en wij sturen u normaliter binnen 24 uur een offerte toe.