Duurzaamheid bij Events en Congressen.


Bij evenementen en congressen staat het thema duurzaamheid steeds meer centraal. In onze ogen is dit een zeer positieve ontwikkeling die ook door de ogen van de bezoekers steeds meer wordt gewaardeerd. Ook bij QuickSpace is duurzaamheid een belangrijk thema.

 

Geen afvalstromen


Afvalstroom is een belangrijk issue in de eventbranche. In een korte tijd worden hele hallen prachtig opgebouwd, maar helaas ontstaat er hierbij ook vaak een grote afvalstroom. Bijvoorbeeld printwerk of vloerbedekking dat eenmalig wordt gebruikt, of tijdelijke ruimtes die voor eenmalig gebruik worden geconstrueerd door middel van hout of ander plaatmateriaal.

Een van de voordelen rondom duurzaamheid bij QuickSpace is dat er geen afvalstromen ontstaan bij het gebruik van onze producten. QuickSpace room in room producten worden snel op en afgebouwd, en nadien grondig gereinigd op een milieuvriendelijke manier.

 

Hergebruik en circulariteit


Aan het einde van de levensduur van onze producten, worden het textiel verwerkt tot bruikbare producten, zoals tassen en afdekhoezen, en dragen we hiermee bij aan een circulaire economie. We werken hierbij samen met verschillende partners.

 

Duurzaamheid QuickSpace Domes

 

Laag energie verbruik


QuickSpace werkt uitsluitend met apparaten die energie efficiënt zijn. Zo is al onze verlichting gebaseerd op zuinige LED techniek, en werken we met ventilatoren die een erg laag verbruik hebben. Wist u dat een Dome voor 50 personen nog geen € 0,55 per dag kost aan elektriciteit?

Daarnaast kan QuickSpace haar producten erg efficiënt transporteren, door het relatief lage gewicht en volume van de producten. Wij hebben dus geen zwaar materieel zoals vrachtwagens nodig, wel zo milieuvriendelijk.

RECENTE OPDRACHTEN